הבן שלי חוזר בתשובה!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/06/06 21:04 ח בסיון התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום אני משרתת בבית ילד חילוני ויש לי ילד אחד בן 16 שהתחיל לחזוק בתשובה הבעיה היא שהוא חוזה מהר מידי הוא ממהר כדי לתפוס את הכל אני מנסה להסביר לו שהוא צריך להאט אך זה לא עוזה אני עובדת עצות בבקשה עם יש לך פיתרון להציע לי אני אשמח מאוד המשך יום טוב נטלי

תשובה

בס"ד

תלכי איתו בטוב.
אימרי לו שיסביר לך את מה שהוא עושה. הראי לו שאת מוכנה לשמוע. להיות פתוחה איתו. לתת לו חופש להחליט מה שטוב לו. תיתני לו להרגיש שאת איתו. שאת ממשיכה לאהוב אותו. שאת לא נגדו. חלילה.

אם הוא יצטרך להסביר לך מה שהוא עושה. אם הוא ירגיש שיש לו אוזן קשובה אצלך - הוא יתמתן. הוא ירגיש שהוא צריך להסביר את מה שהוא עושה. לא לעשות דברים בלי מחשבה תחילה.
זה יחייב אותו להתעמק ולהיות ויותר רציני. לא קליל.ואם תדברו על זה - זה יקל עליך מאוד. גם את תביני מה שהוא עושה וזה יהיה לך יותר שמח.

בהצלחה