הבטחה שחובה לקיים?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/01/14 00:06 טז בשבט התשעד

שאלה

שלום כבודו,

ראשית אודה מראש על תשובתך והתייחסותך.

בחור בן 15 אשר מבטיח לנערה בת 14 כשיגיע יום ששניהם יגיעו לגיל 18 הוא יבקש את ידה, האם זה נחשב כאירוסים?

אם כן, אחרי ששניהם הגיעו לגיל 18, והבחור נישא לבחורה אחרת ולא קיים את הבטחתו האם הוא יענש ובאיזה עונש? האם זה הגיוני שהבחורה עדיין חושבת עליו?

תודה וחג שמח!

תשובה

בסד
שלם רב .
מעל ל שלוש עשרה בעצם הוא גדול וחלים עליו כל החובות כמו על כל יהודי יחד עם הזכויות כמובן . אחד הצווים שלנו הוא "חובת הכנות "כמאמר הפסוק ."מוצא שפתיך תישמור ועשית"...הבטחות צריך לקיים .לקיים ..מה זה לא ברור??מכאן נלמד על חוובת הזהירות מהבטחות בגיל צעיר..אולם יש דרך להנצל מכך .פשוט להביע חרטה בפני הבחורה ולבקש את סליחתה ורשותה להפרת הסיכום שהיה בגיל צעיר..
ולא משנה אם הבחורה חושבת עליו הפסוק מטיל את האחריות על האומר והמבטיח.
כמו המעשה המובא בתלמור על החולדה והבור שהיא עדים להבטחת נשואים שלא קויימה..
בברכה