הבהמיות שבפעולת האכילה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 16/03/08 19:55 ט באדר ב'

שאלה

שלום רב,

לא מזמן התחלתי לקרוא את ספרו של הגרי"ד זמן חירותינו. בתחילת הספר הגרי"ד מדבר על התמודדות היהדות עם פן הבהמיות שבפעולת האכילה, ולכך שהיהדות עשתה נסיון להפוך את זה לפעולה אנושית עליונה. האם הרב מכיר התייחסויות נוספות לנקודה זו? האם הרב כתב על זה מתישהו?

בתודה רבה מראש,

ויישר כח!!

תשובה

שלום וטוב.
הרב סולובייצ'יק כתב הרבה על הנקודה הזו. אחד מן המוקדים המרכזיים בהגותו הוא לקיחת פעולות אינסטינקטיביות ו"גאולתן" - היינו, העלאתן למדרגה רוחנית, בלי לטשטש את מקורן החומרי. כך, למשל, אנו משאירים את האכילה החומרית - אך מוסיפים עליה ברכות, הלכות כשרות, ושיתוף עניים בשולחננו.
הרחבה על כך תוכל למצוא בפרק "גאולת יחסי האישות" מתוך הספר "אדם וביתו".