הבדלי הלכות ומנהגים בין עדות - למה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/09/01 21:15 ח בתשרי התשסב

שאלה

למה יש כל מיני נוסחי תפילות, וגם הבדלים בהלכות של ספרדים ואשכנזים? הרי כולנו יהודים, צריכה להיות לנו הלכה אחת ותפילה אחת, לא???

תשובה

שלום לך,
כולנו יהודים, זה נכון. ולכן לכל העדות יש אותו תרי"ג מצוות. מצווה להניח תפילין ומצווה להתפלל, וכולם מחוייבים לאותו שולחן ערוך .
אבל בעקבות חטאי עם ישראל יצאנו לגלות. גלינו מארצנו, גלינו מהבית שלנו. וממילא כשאדם גולה מביתו ונמצא בחברת אנשים זרים, הוא שוכח קצת את עצמו. בגלות, עם ישראל שכח קצת את עצמו. עם ישראל התפזר בגלות לכל קצוות עולם, וממילא כל קהילה הוסיפה לעצמה מנהגים חדשים וקבעה לעצמה ציביון משלה.
כשהיינו בארץ ישראל ובית המקדש היה בנוי, הסנהדרין (שהם היו חכמי ישראל) פסקה הוראה אחת לכל עם ישראל. אך בגלות, אין סנהדרין וכל רב פוסק משהו אחר לקהילה שלו. וכך נוצרו הרבה חלוקי דעות ומנהגים שונים כתוצאה מהגלות. בינתיים, כל אחד צריך לשמור את מנהגו תוך כדי רכישת כבוד למנהגי חברו- עד שיגיע זמן המיוחל שבו נוכל לפסוק לכולם דבר אחד.
בינתיים נרבה אהבה ואחווה בעם ישראל, ומתוך כך כולם יתאחדו ונזכה לראות בקרוב שתקום הסנהדרין ויתקיים בנו "השיבה שופטינו כבראשונה".
כל טוב
חברון בן ציון, חברים מקשיבים