הבדלים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/09/02 22:49 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום לרב!

ישנם הבדלים הלכתיים בין ספרדים לאשכנזים כמו בשר כשר שלאשכנזים מותר ולספרדים אסור או כמו איסור אכילת דגים בחלב ,רציתי לדעת מה פשר הבדלים אלו ,או שלשנינו אסור או שלשנינו מותר הרי כלונו קיבלנו את אותה תורה (וההיגיון אומר שאחד לפחות טועה)אז איך יכול להיות שספרדי שאוכל בשר כשר אוכל טרף ויהודי בדיוק כמוהו רק אשכנזי לא אוכל טרף.

תודה וכל טוב

תשובה

לא. שלום,
מכיוון שבמשך הדורות התורה נשתכחה,נתן הקב"ה חוכמה לרבנים,וכל מה שפסק הרב לעדתו זה מחייב.וח"ו לומר שאחד מהעדות טועה.
הרמ"א יכול היה לחבר שולחן ערוך משלו,ולא רצה לכתוב חיבור נוסף על מרן, ופרס את מפתו והביא את המנהגים של עדות אשכנז.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני