שאל את הרב

הבדלה שעושה אישה לעצמה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/01/10 22:04 טו בשבט התשע

שאלה

בברכת שבוע טוב

השאלה הזו חשובה לי, אני בקו התפר שבין חב"ד לכיפות הסרוגות, ולכן, אם התשובה היא תלויה בזרם, אנא ציינו זאת - בבקשה שרק מי שמכיר את ההלכה יענה - בשולחן ערוך לא מצאתי תשובה ברורה.

זכור לי שקראתי איפשהו שאם אישה עושה הבדלה, את אחת משלושת הברכות היא לא מברכת.

שאלותי לכן הן:

האם זה נכון?

איזו ברכה יש להשמיט?

ומדוע?

תודה ותודה שוב

תשובה

שלום וברכה,

התשובה אינה תלויה בזרם, אלא במחלוקת הלכתית האם נשים חייבות בהבדלה או לא, והאם הן צריכות לברך את [ברכת בורא מאורי האש.
לדעה אחת מברכים אותה במקומה (קצות השולחן, הרב שלמה זלמן אוירבך), ואילו בשמירת שבת כהלכתה חלק ב כתב שאישה תברך ברכה זו בסוף.
נימוקם של אלו הדוחים את הברכה לסוף הוא משום ספק. שהרי איננו בטוחים שאישה חייבת לברך בורא מאורי האש, ואם היא תברך באמצע יתכן וזה יהיה הפסק שלא לצורך.
מאחר והזכרת שאת נוטה לחב"ד, הרי שבחב"ד נהגו לפסוק שנשים [מברכות את ברכת מאורי האש במקומה הרגיל] (כמדומני שזה מופיע בקצות השולחן, על סימן רצ"ו בשו"ע הרב).

כל טוב
עוזיה
(המשיב אינו רב)

כתבות נוספות