הבדלה במוצאי יום כיפור

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 08/10/11 18:59 י בתשרי התשעב

שאלה

שבוע טוב וגמר חתימה טובה!!!

1 - האם עדיף ביום כיפור לעשות הבדלה לפני תפילת ערבית כדי להוציא ידי חובה יותר אנשים?(המון מתפללים הולכים אחרי סיום נעילה...)

2 - האם מבדילים על בשמים בצאת יום כיפור (בקיצור שולחן ערוך כתוב כך שלא מברכים על בשמים ואילו במחזורים וכו' כתוב יש שנוהגים לברך על בשמים - מי אלו אותם נוהגים)

תשובה

שלום אסי,

אני מצטער אבל ראיתי את שאלתך רק הבקר.
לידיעתך הכללית -
1. אם מדובר בבאי בית הכנסת שיש להניח שלא יגידו הבדלה בבית - וכמובן כבר הגיע זמן צאת הכוכבים - יש להודיע שנהוג להבדיל אחרי מעריב, אבל בגלל הסיבה שציינת ובגלל שכבר הגיעה השעה שמותר להבדיל, הולכים לומר הבדלה כעת.
2. במוצאי יום כיפור רגיל אין מברכים על הבשמים. ביום כיפור שחל בשבת כמו השנה - יש דעות שונות, אבל המקובל היום הוא לברך.
שנה טובה, דוב ברקוביץ