הבדלה בליל הסדר

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 18/04/05 15:51 ט בניסן התשסה

שאלה

ראשית, ברכותיי לרב אלעזר על הצטרפותו לרבנים בפרוייקט חשוב זה.

שאלתי, בליל הסדר השנה אנו מוסיפים גם הבדלה בקידוש.

האם מי שנוהג לעשות קידוש לעצמו/למשפחתו בנוסף לקידוש של עורך הסדר צריך גם כן לברך את ברכות ההבדלה? או שיוצא ידי חובתו בשמיעה מעורך הסדר?

בברכת חג שמח וכשר.

אלון

תשובה

שלום אלון.
ניתן לצאת ידי חובה בשמיעת עורך הסדר, ככל ברכה שבה שומע כעונה.
יש שנהגו בליל הסדר בפרט, לא לצאת בשמיעה אלא לומר בעצמם את כל הקידוש, ואפילו את כל ההגדה, יחד עם עורך הסדר.
זהו הידור שאין בו חובה, ולכן אם אדם בוחר לומר חלק מהברכות בעצמו ובשאר הברכות לצאת ידי חובה, אין בכך כל בעייה.
מכל מקום, אם מנהגך לומר את הקידוש בעצמך בכל שבת, בערב כזה ההבדלה היא חלק מהקידוש וראוי לומר גם אותה.

בברכה,
חג פסח כשר ושמח
ובשורות טובות