הבא להורגך השכם להורגו

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 29/12/13 00:36 כו בטבת התשעד

שאלה

האם מותר לגזור גזר דין מוות לרוצחים, מחבלים למשל? במקרה שהם נתפסו, האם מותר להרוג אותם? האם זה נכלל בכלל הבא להורגך השכם להורגו או שזה רק לפני ניסיון הרצח?

תשובה

שלום וברכה!
באופן תיאורתי בודאי שאם בא מחבל לרצוח דינו מיתה, וקל וחומר שאסור לשחררו. אך על פי חוקי המדינה, במידה והמחבל נתפס בחיים לא מטילים עליו עונש מוות, אלא מאסר בלבד.
למעשה צריך לכבד את החוק, ולא לפעול באופן פרטי, אך עם זאת צריך להתפלל שיגיע היום שחוקי המדינה יהיו מושתתים על פי חוקי התורה באופן מלא.
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם