הבאהים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 31/05/01 21:07 ט בסיון התשסא

שאלה

האם הדת הבאהית היא עבודה זרה, והאם מותר לבקר בגנים שלהם ובמקדש שלהם בתור תייר?

תשובה

שלום אליחי
הבאהים מאמינים באל אחד ובהיות הבורא חסר גוף וצורה ממש כמו ביהדות ובאיסלם , אגב הדת הבאהית מושפעת רבות מן האיסלם הבאהים עצמם מקבלים שבע מצוות בני נח בצורה החלטית יותראפילו משאר הדות.
החוק הבאהי אומר כי אסור לבאהים להעביר יהודי על דתו מיהדותו לדת הבאהית ואסור לקיים פעילות דתית בקרבהיהודים ובתוך ארץ ישראל המרכז של הבאהים הוא רוחני לעצמם בלבד
היות וכך אינני רואה כל בעיה להכנס לגנים שלהם ואפילו לביתתפילתם ולא יהיה זה שונה ממסגד שגם אליו אין איסור להכנס
בברכה
הרב אורן