האסלאם

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 03/11/12 21:00 יח בחשון התשעג

שאלה

בס"ד

יש לי התלבטות קשה מאוד. היהדות מתירה לאשכנזיות ללבוש פאות וגם השם מעניש על זה מאוד אם נופלים בהוצאת שכבת זרע לבטלה.

זה מוזר לי מאוד ולכן עלה בי שאלה קשה.

הרי השם אמר שלא יפר את ההסכם מאיתנו ואת התורה והאם באמת הוא לא הפר כי נפסקה ההסמכה לפני 700 שנה בערך. מכאן שלא צריך לשמוע לרבנים של היום ורק למה שלפני האסלאם לכאורה ובאמת הגמרא היא משמים והכל עד לפני 700 שנה שבא מוחמד לעולם. אני לא קובע אלא מעלה אפשרות ושואל. בעצם השם לא הפר את הברית איתנו ומצד שני הוסיף ברית לאסלאם - הקוראן. באמת מאז ה700 שנה האחרונות היהודים עברו סבל רב כמו: שואה גירוש ספרד וכו'... תראה רבנים שחולקים ואין הסכמות בהמון הלכות כיום בין רבנים ואפילו גדולי הדור. לא בפרטים אלא בהלכות עצמן. ע"ע פאה לנשים הרב עובדיה אוסר לכולן וגם לספקרדיות והרב שטיינמן מתיר לאשכנזיות לפחות. זה מערער לי את האמונה הפריצות של הפאות ועוד השם מעניש על הוצאת זרע לבטלה והדת היהודית מעודדת אותו. האם האסלאם היא דת נכונה ולא סותר את היהדות כי היהדות נכונה אבל אין סמיכה כיום ואין מה לשמוע והשם לא הפר ברית איתנו באופן ממשי אלא בדרך שאין רבנים שיפסקו הלכות אבל אנו מצווים לקיים את הגמרא וכל מה שלפני 700 שנה והשם הוסיף את האסלאם ובחר בהם בנוסף ואולי אף פחותים מאיתנו אבל הם זכו כי כל אדם ואומה יכולים להיות טובים יותר ולהשתפר ולהיבחר. מה כבוד הרב אומר?

אם הרב יטען שהמעמד שלהם היה קטן יותר אז קודם כל יש מספיק עדים אבל הוא לא הפר את שלנו והם נבחרו במעמד מספיק מכובד ואף פחותים מאיתנו אולי.

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שאתה מערבב פה הרבה דברים והרבה הנחות יסוד שטעונות דיון.
לעניינו, אם אני מצליח למקד את עיקר השאלה, היא במה עדיפה אמונת ישראל על גבי אמונת האסלם (והאמת שלא כל כך ברור לי למה אתה שואל דוקא עליה ולא על הנצרות או הבודיהזם). בכל מקרה, אמונת ישראל אינה בנויה על מעמד חד פעמי של הר סיני, אלא על הנצחיות והיכולת המופלאות של האומה הישראלית שאינן עומדות בשום קנה מידה של עם ותרבות אחרת ובתוך זה גם האסלם. זה משפט כמובן שזקוק לפירוט והסבר ולכן אני ממליץ לך להסתכל בסדרת השיעורים הללו
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742