האמונה נחלשה, מדוע?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 18/06/12 23:45 כח בסיון התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני בחור צעיר כבן 24 אשר מגיע ממשפחה מסורתית.

לפני כשנתיים פגשתי בטיול כלשהו לחו"ל רב מאד נחמד מאיזור ברוקלין בארה"ב, דיברנו אני והוא במשך שעות, ומהשיחה עלה כי אני צריך להניח וכדאי שאניח תפילין במשך כל יום, מעין נקודת חוזק והרגשה טובה בכל בוקר.

אכן כך עשיתי עד לתקופה האחרונה.

משום מה בחודש האחרון התחלתי לשאול את עצמי שאלות רבות על

הדת והאמונה, שאלות על קיום ושאלות שבאמת גדולות עלי, ומשום מה נחלשתי במקצת מהבחינה הדתית, ואפילו הפסקתי להניח תפילין. , לא טוב לי עם זה ואני מרגיש פחות טוב מבחינה נפשית ורוחנית.

עברתי תקופות לא קלות בחיי והדת הייתה נקודת האמונה והאחיזה שלי בכל פעם, משהו שתמיד עשה לי טוב.

אני עובד עצות.

מרגיש רע לחלוטין ובאמת שלא טוב לי.

אני לא יודע איך להתחזק ולהחזיר לעצמי את הכוחות והאמונה שוב.

תודה על האוזן הקשבת.

תשובה

אחי היקר,
אני מציע לך לראות שיעורים באתר "לב הדברים", שמביא הרבה חיזוק ועידוד לכל יהודי שבעולם. הנה כתובת האתר:
http://www.levhadvarim.com/
השם איתך. פשוט תחזור לקיים את מה שכבר זכית לקיים ותתחיל מחדש לחפש חיות וטעם ביהדותך.
ארז