האם...

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/10/02 17:25 כז בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב

האם יש לחלומות קשר למציאות?

האם לכולם?

האם יש הסבר רוחני לחלומות?

תשובה

ב"ה כ"ח תשרי תשס"ג

שלום רב!

לחלומות יש קשר למציאות, אדם חולם מהרהורי לבו או על דברים שראה וחווה במשך היום, כך אומרים חז"ל, אין אדם חולם אלא מהרהורי לבו, חז"ל גם מלמדים אותנו שחלום הוא אחד מששים בנבואה. מאידך אין חלום ללא דברים בטלים, ודברי חלומות אינם מעלים ואינם מורידים, זאת אומרת שלא ניתן להסתמך עליהם בפן המעשי ובייחוד המשפטי.
לא לכל החלומות יש קשר למציאות, למרות שכולם משתמשים בעצמים שהאדם ראה אותם באופן כללי.
בתנ"ך ובחז"ל אנו מוצאים הרבה על פתרון חלומות, אבל ברור שיש חלומות שלא ניתן למצוא להם הסבר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת