האם רבנים יכולים לטעות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/12/02 21:21 יג בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

מי אמר שהרבנים לא יכולים לטעות אחרי הכל גם הם בני אדם!

ואני מתכוון גם לאמוראים.

האם הם לא יכולים לטעות?

תשובה

בס"ד

בוודאי שגם רבנים יכולים לטעות גם הם בני אדם. אפילו,,,,, אנחנו יכולים לטעות.

כל רב שחולק על חבירו חושב שחבירו טועה באותה הנקודה.

אעפ"כ היחס המיוחד שלנו כלפי הרבנים נובע מיראת השמיים שלהם, המידות הטובות, הדבקות בקב"ה, האהבה לכל יהודי ויהודי.
ככל שאדם לומד יותר את חכמת אלוקים - הוא יודע יותר את התשובה הנכונה ואת הכיוון הנכון.
ככל שאדם פחות משוחד פחות ופחות משועבד ליצרים, לכסף, לכבוד, לתאוות וכד - שיקול הדעת שלו יותר מכוון לאמת.

הרבנים גם צברו יותר נסיון וגם צוברים בתוכם את נסיון עשרות או מאות השנים של הרבנים שלפניהם. נסיון שעובר אליהם במסורת של מאות ואלפי שנים.

וגם,, אם הרב הוא צדיק והולך עם אלוקים - אלוקים הולך איתו וידריך אותו שלא לטעות וליפול. סוף סוף הוא עושה מעשיו לשם שמים. אז גם השמים מחויבים קצת.

והעיקר והעיקר = הקב"ה לימד אותנו להדבק בתלמידי חכמים כי דרכם נהיה מחוברים לתורת משה ו,,,,,לקב"ה עצמו.

גם אם לפעמים "נטעה" בפרט זה או אחר - הרווח הוא המצטבר הוא גדול לאין מונים על ההפסד.

ולואי שנזכה ללכת בדרכי חכמים, ולהתאבק בעפר רגליהם.

*******

וראה עוד על השאלה למה לשאול רבנים כשאפשר להחליט לבד.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14024

*******

עצה צדדית = תהיה רב בעצמך!!