האם עלי להעיר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/09/02 00:49 יד בתשרי התשסג

שאלה

אני סטודנט. התארחתי אצל אב הבית של המעונות ואיתי כי הוא מברך שהכל על משקין אחרי שהוא קדש על היין. לא הערתי לו משתי סיבות:

א. כי זה היה מביך באותו מעמד שהיו גם אורחים

ב. איני בטוח כיצד הוא יקבל את ההערה

ג. כפי שאני מעריך אותו (לצורך העניין, איני נותן ציונים לאנשים בד"כ אולם במקרה זה אני חייב) הוא אינו חרד"לניקי ולא נראה כבקי בהלכה מי יודע מה וגם היחס שלו לאנשים הוא לא מי יודע מה כך שיש חשש סביר שהוא יראה בהערה שכזאת מן התפרצות לפרטיות שלו מצד משהוא שחושב שהוא צדיק ויודע הכל. גם איני יודע אם הוא יקיים את הדברים.

השאלה: מה הרב מייעץ לי לעשות? בברכה

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

לדעתי אתה צריך לחפש הזדמנות ואז לתפוס איתו שיחה,
קלה על העניין הזה.

מאוד חשוב שתבחר את הזמן הנכון לשיחה הזו,
את המיקום הנכון שלא יהיה שם אחרים,
שהוא יהיה במצב רוח מתאים,
ואז בבדיחות הדעת ובקלילות תומר לו את הדברים אם קיבל מה טוב ואם לא ,לא.

בהצלחה,

עוזיאל