האם מקודשת?

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/03/12 19:35 א בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

השאלה היא דחופה מאוד.

אשמח לתשובה בהקדם.

שידוך נתן לי במתנה טבעת בשווי של כ-10 או 20 שח. באחת הפעמים ביקש אותה ממני לרגע, ואז שאל באיזה אצבע מקדשים אישה, לא שמתי לב לקשר בין הדברים והוריתי עם אצבעי ומיד הוא שם לי את הטבעת צחק ואמר הרי את מקודשת לי בטבעת זו. לא יודעת אם המשיך ואמר כדת משה וישראל, כי הורדתי אוהת מיד ואמרתי שאני לא מקודשת לו. מה עלי לעשות? השידוך הזה נגמר. אבל אני חוששת שמא יש פה התקשרות. לא היה שום עד! הרחוב היה ריק! אשמח לתשובתכם בהקדם. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה!

את לא מקודשת, אך בפעם הבאה (וגם זה לקוראים) - לא משחקים עם זה ואם מישהו מנסה לשים משהו ולומר את המילים של קידושין יש להקפיד לזרוק מיד את החפץ ולומר שלא היו קידושין ואין כאן הסכמה לקידושין ואין כאן קבלת קידושין.

בברכה,

חיים בריסק