האם מחיקת מידע נחשבת לגזל

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 18/02/13 13:40 ח באדר התשעג

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת האם מחיקת מידע פרטי הנוגע אליי מתוך מאגר מידע השייך לאדם פרטי אחר נחשבת לגזל. (אציין כי מדובר במידע שתוכנו עלול לפגוע בי).

בנוסף ברצוני לדעת האם מחיקת מספר הטלפון האישי שלי מרישומיו של אדם אחר נחשב כגזל

אודה על תשובתכם!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אין פה כל עניין של גזל כי אין פה רכוש או קנין על הדברים באופן כללי, כש"כ כשהדבר נעשה בניגוד לרצונות של האדם שבעיקרון הדברים שייכים לו ולפרטיותו.

אמנם, יש בעיה גם לחטט בדברים של אחרים. אך אם הדבר עליך ועלול לפגוע בך, אז אין איסור להציל את עצמך מפגיעה, אלא אדרבא ניתן לעשות מעשה המונע פגיעה. אבל בכל זאת יש לשקול היטב, האם באמת יש פגיעה או יש סיכוי לפגיעה.

בברכה,

חיים בריבק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן