האם מותר לשמוע שירים בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 30/07/11 23:37 כח בתמוז התשעא

שאלה

שלום.. !!

האם מותר לשמוע שירים בבין המצרים?

אני מרגיש שאני לא יכול בלי שירים..

אשמח אם תראה לי מקורות.. וגם אם יש דעות מחמירות יותר ומקלות יותר.. תוודה רבה יוומטוב..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום אביאל,

אני מתנצל אל האיחור בתשובה. קבלתי את השאלה רק לפני יום. בכל זאת אתייחס לשאלה כולה למרות שחלק לא רלוונטי כבר לשנה זו. נקווה שבע"ה שעד השנה הבאה כבר כולנו נשיר ונרקוד בשמחה בימים אלו.
א. יש להבדיל בחומרת שלבי האבילות בימים אלו - בין הימים שבין יז בתמוז עד ראש חודש אב, הימים שאחרי ראש חודש , השבוע שחל בו ט באב וערב ט באב.
ב. בתקופה הראשונה עד ראש חודש אב אין בעיה לשמוע את השירים שאתה רגיל לשמוע אותם - כמובן בהנחה שאין בעיה במה שאתה שומע כל השנה.
ג. בערב תשעה באב נראה פשוט שאסור גם למי "שלא יכול לחיות בלי שירים" לשמוע מוזיקה חוץ משירים של געגוע על ירושלים והמקדש.
ד. בשתי התקופות הביניים - מראש חודש והלאה ובמיוחד בשבוע שחל בו תשאה באב יש לך למעט בכמות השירים באופן הדרגתי עד ערב תשעה באב. אין לשמוע בכלל שירים שיש בהם קצב המעוררים לשמחה - להתמקד במוזיקה יותר שקטה ופנימית.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן