האם מותר למוסלמי לשבת בשולחן ליל הסדר

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 18/02/13 11:01 ח באדר התשעג

שאלה

שלום רב.

האם מותר לאזרח חו"ל שדתו היא דת האיסלאם לשבת בשולחן ליל הסדר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

ישנה גזרה האוסרת להזמין גוי לסעודות יום טוב באופן כללי, מכיוון ומותר לבשל ולהכין אוכל ביום טוב ויש חשש שמא ירבה בשביל הגוי ואין זה מצרכי היום. אמנם, לאנשים שבשלבי גיור או לאנשים שהם מזרע ישראל, אך אינם יהודים ע"פ ההלכה אנו מתירים להזמינם כדי לקרבם ליהדות וללמדם אותם כיצד עורכים ליל הסדר. אך במקרה שלך אין זה המקרה ולכן האיסור של התקנה עומד במלואו תוקפו וצריך להימנע ולהזמין אורח שאינו יהודי המאמין בדת אחרת ואין אצלו לא שורשים יהודיים והוא לא בשלבי גיור.

בברכה,

חיים בריסק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן