האם מותר לזרוק כיפה לזבל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/12/02 19:48 יב בטבת התשסג

שאלה

שלום !

רציתי לדעת האם יש קדושה כלשהיא בכיפה? אם כן , מה המקור של קדושה זו ? ואם סרגתי כיפה סתם בשביל לנסות ולהתלמד האם יש בעיה בלזרוק אותה לזבל?

תשובה

שלום וברכה!
להלכה אין איסור לזרוק כיפה לזבל. שהרי גם אם יש בה קדושה הרי שהקדושה שלה תהיה מוגדרת כקדושה של 'תשמישי מצווה 'כציצית וכלולב (ולא תשמישי קדושה כספר תורה, תפילין, מזוזה וכדומה) שמעיקר הדין מותר לזורקם.
אלא, שהואיל ויש לנו רגשי קדושה כלפיהם, שהרי אנו רגילים לנשק את הציצית, ואנו מחבבים את ארבעת המינים, כמו כן הכיפה אומרת לנו משהו, משהו של קדושה ושל יראת שמים, לכן יוצא שאם נזרוק אותה לזבל אנו מבזים את מה שאומרת הכיפה, וכנ"ל לציצית ולשאר תשמישי המצווה. הרי זה כזורק את דגלו לפח, שאמנם אין בכך שום בעיה הלכתית, אך ברור שיש בכך פגיעה במה שהדגל אומר.
על כן תבחני בעצמך, אם זריקת הכיפה תגרום לך תחושה שאת מבזה משהו ערכי, אולי כדאי שתמנעי מכך.

בברכה רבה
ראובן, חברים מקשיבים