האם מותר ''להלשין''?

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 20/07/06 23:56 כד בתמוז התשסו

שאלה

אני מבקשת לשאול שאלה , האם מותר לי / צריכה "להלשין" על זוג נשוי שגר בישראל ומדווח לביטוח לאומי כאילו אינו עובד ומקבל כסף ממדינת ישראל , מביטוח לאומי בשעה שיש להם עסק ענק בחול' והם נוסעים כל הזמן לשם וחוזרים .

העסק שלהם מתפקד בצורה מדהימה יש להם 3 דירות שמהן הם מקבלים שכר דירה כל חודש .

והכל בחול' . ופה בארץ (כמובן שאין להם צורך לעבוד ) ומשקרים למדינת ישראל ומקבלים כסף מביטוח לאומי כי אינם עובדים , ????.... מה עליי לעשות מותר לשתוק ? ובכך להיות שותפה לשקר ?????? הם מרמים את מדינת ישראל ומקבלים אלפי שקלים כל חודש במקום שהמדינה תיתן למי שבאמת אין לו . האם זו הלשנה אם אספר ??

תשובה

נראה שאין חובת דיווח, היות שיש ספק האם הידיעות שלך מוגדרות עובדה. אולי ישנה פירצה בחוק שאדם שלא עובד בפועלזכאי לביטוח לאומי. אבל בוודאי שמותר לדווח.