האם מותר להיות ביום פקודה בגוש קטיף

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 08/06/05 15:32 א בסיון התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני וחברות שלי התווכחנו אם צריך להיות ביום פקודה בגוש קטיף כי יש עם זה הרבה בעיות הלכתיות ורצינו לדעת אם מותר להיות בגוש קטיף ביום פקודה ,בפינוי כי יש בעיה ששוטרים וחיילים יפנו אותנו ויש בעיה הלכתית עם איסור נגיעה וגם בעית צניעות שהם יגררו אותנו.אז מה עושים?

ועוד בעיה אישית שלי ההורים שלי לא מסכימים שאני אלך לגוש קטיף ביום פקודה כי הם פוחדים שיעצרו אותי למרות שאין סיכוי כי יחד איתי יהיו איתי עוד המוני בית ישראל אז אני צריכה להקשיב להלכה או להורים?

תודה

תשובה

א. מותר להיות בגוש קטיף. עקרונית המשטרה מפנה שוטרות לפינוי נשים ונערות, ואף על פי שלא תמיד זה כך, אין זה איסור עבורכן אלא עבור השוטרים. זה ודאי לא נעים ויוצר מצב שאינו צנוע, אך זה כמובן לא מצב שאתן יצרתן.
ב. אם ההורים שלך לא מסכימים אל תלכי לגוש קטיף. ישנם הרבה מאד דברים חשובים ומועילים שניתן לעשות בכל מקום ומקום בארץ, וגם אילו ההורים שלך היו מרשים אינני חושב שכולנו צריכים להיות בגוש קטיף, אלא למחות ולהשפיע בכל מקום ומקום.
כאשר דברי ההורים סותרים את ההלכה עלינו לשמוע להלכה, אך יותר מדי פעמים נדמה לנו כאילו ההלכה אומרת משהו, וזה לא בדיוק כך...
ההלכה לא אומרת לנסוע דווקא לגוש קטיף, ובמקרה זה ניתן לעצור את הגירוש מבלי לפעול נגד רצון הורייך.

כל טוב