האם למרדכי היהודי היו ילדים?

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 17/02/11 13:37 יג באדר א'

שאלה

שלום,

אני מעוניין לדעת האם למרדכי היהודי היו ילדים?

תודה

רועי

תשובה

שלום רועי,

על אסתר מסופר שהמלך כורש היה מצאצאיה. גם על המן נאמר שבני בניו למדו תורה בבני ברק. אבל ככל שידוע לי אין מקורות מפורשים על עניין זה לגבי מרדכי. ידוע על אבותיו של מרדכי. במגילה נאמר שהוא אחד מהצאצאים של קיש אשר היה משבט בנימין. בגלל שהוא נקרא "איש יהודי" יש שיטה שמצד אמו היה משבט יהודה - למרות שאפשר להבין ביטוי זה באופנים אחרים.
אך לגבי ילדיו לי לא ידוע על מקור המתייחס לכך.
אם יש מישהו מהגולשים באתר שיכול להציע לנו משהו בעניינן זה, אשמח לשמוע על כך.
בברכה, דוב ברקוביץ