שאלה
בס"ד. שלום לרב... אני ...יצאתי עם ...חצי שנה הלכנו לחפש אולם לחתונה ומצאנו בנתיבות ושרייהו תאריך ל- 16 לאוקטובר 2007 ויום למחורת מצאתי גם סלון כלות בנתיבות. אנחנו נורא אוהבים ורצינו להתחתן, אבל כעבור חודש דיברתי עם קובי על המצב הכלכלי שלו ומסתבר שהבן אדם במינוס של 10.000 ש"ח ויש לו עוד 30.000 מינוס שהוא לקח עליהם הלוואה שהוא חייב לבנק. ואמרתי לו שיתחיל לחסוך כדאי שנוכל להמשיך הלאה. ואז התחיל בינינו ויכוח ואני החלטתי לבטל את עניין החתונה עד שיחשוב לחסוך. הבן אדם לא התחיל אפילו לחסוך ואני מכעס שהוא רק מבזבז נפרדתי ממנו למרות אהבתנו אחד לשני. אני מרגישה געגועים אליו וקשה לי בלעדיו ואני יודעת שהוא עדיין אוהב וגם אני אוהבת אותו. האם לחזור אליו ולהתחתן איתו? האם שללתי אותו סתם בגלל המינוס? מה עליי לעשות? בתודה פזית
תשובה
שלום וברכה
בכל נישואים יש רמה מסוימת של סיכון. אנחנו לא יודעים האם אנו מתאימים עד תום, ומנסים לבחון את האפשרויות השונות, אולם אין אנו יודעים עד תום.
במקרה שלך מדובר בשתי בעיות. ראשונה בהן היא הבעיה האובייקטיבית – האם האדם מתכוון להתפרנס בכבוד וליטול אחריות על המשפחה. אם את מעריכה שלא, אני מציע לך לוותר על האהבה, ולא להיכנס לכך, כיוון שמניסיוני למדתי כי כשאחד מבני הזוג אינו מבין כי נישואין כוללים בתוכם גם קבלת אחריות על הזוגיות והמשפחה, זה מתכון כמעט בטוח לחיים לא מאושרים, ולפירוק עתידי של הנישואין.
עניין שני זו השאלה כיצד אתם מתווכחים על עניינים שונים. זה הדבר היותר חשוב, אתם חייבים ללמוד כיצד ללבן סוגיות נתונות במחלוקת ביניכם. בין בני זוג יש מחלוקות באופן תדיר, באופן טבעי, והשאלה היא האם הם יודעים כיצד לחיות עם ויכוח ביניהם ועם מחלוקות ביניהם. על כן, כדאי לך לבחון דרך סיפור זה האם אתם יודעים גם להתווכח. אם כן – זה מצוין* אם לא – זו בעיה.
לפי הנתונים האלה כמובן היחידה היכולה להחליט היא את.
כל טוב
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם