שאלה
שלום כבוד הרב ,
המשפחה שלי ואני עלינו לארץ הקודש שהייתי בגיל 6 , גרנו שם במשך 12 שנים , אחרי 12 שנים ההורים שלי החליטו לחזור בגלל סיבות של כסף חזרנו לפריז ולא ידעתי שמחכה לי סיוט חיי !
כעת אני פה כמעט שנה ,\ ואני לא מסתדרת בכלל אם זה עם היהודים הצרפתיים ואני בכלל לומדת בבית ספר עם ערבים וגויים! שנה הבאה אני אמורה להתגייס לצבא , אני רוצה לחיות בישראל ולהקים בית בישראל , אבל אמא שלי מתנגדת לרעיון שלייי ,!!! אם אני הולכת זה בתור חיילת בודדת בלי הורים ואין לי משפחה בארץ .. מה עליי לעשות ? אני נואשת :(
תשובה
שלום רב
התיאור שלך ממחיש מאוד את הקושי בו את נמצאת. כמו בני נוער רבים, גם את מרגישה שההורים שלך שמים מקלות בגלגלים שלך, ומתייחסים בצורה לא רצינית לאידיאלים שבשמם את מבקשת ללכת או לרצונות שלך שאינם עולים בקנה אחד עם מה שהם חושבים.
קודם כל, חשוב לציין שמבחינה הלכתית, כל דבר שנוגע לחיים שלך - לא חל לגביהם חובת כיבוד הורים. אם תגיעי להחלטה לעלות לארץ ישראל, תהיה זו זכותך המלאה לעשות זאת.
אבל השאלה שלך איננה במישור ההלכתי, ובצדק. אני חושב שאת צריכה לחשוב בינך לבין עצמך עד כמה הרצון לחיות בישראל חשוב לך. עלייך לשקול את המחיר של ההחלטה הזו, שיכול להיות מאוד כואב.
אני לא נכנס כאן לשאלת גיוס בנות לצבא. את זו שצריכה לדעת עד כמה את חזקה ומסוגלת לשלם את המחיר של להיות חיילת בודדת ומישהי שהמשפחה הקרובה לה ביותר לא חייה לצידה. את גם זו שתשלם את המחיר של חזרה לארץ למרות שההורים שלך יכולים להתנגד ואף לנתק איתך את הקשר.
אם את מוכנה לשלם את המחירים הללו - עלייך לעשות את מה שטוב ונכון לחיים שאת מעצבת לעצמך.
תמיד עומדת בפנייך האפשרות לצמצם את המחיר - על ידי המתנה לאחת מהשתיים: או שההורים שלך יצליחו להשתכנע עוד זמן מה, או שתתחתני עם בחור שמעוניין לעלות לארץ, ואז יהיה איתך מישהו שיתמוך ויהיה לצידך כל הזמן.
אני מאחל לך לבחור את הדבר הנכון ביותר, שיביא אותך לחיים של שמחה ואהבת ה'.
אריאל
(המשיב אינו רב)
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם