האם להגיד את דעתי?

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 09/11/06 19:21 יח בחשון התשסז

שאלה

בעזרת ה' ייתברך.

שלום וסליחה אם זה יהיה ארוך... אז ככה -

ביום רביעי יש בשעתיים הראשונות שיעור "בית-מדרש" באולפנית ישורון בה אני לומדת, המעביר הוא מעיין רב אשר לא נראה לי שעבר הסמכה או משהו... הפעם נושא השיעור היה מצעד הגאווה, אני וחברותיי לספסל חשבנו שנשמע על הלכות וכדומה ולכן זה לא הפריע לנו אבל אחרי רבע שעה ועשרים דקות שהרב לא הוציא שמץ הלכה מפיו אלא רק דיבר על הומואים, לסביות וכל מה שקשור בזה הרב פיתח שיחות עם כמה מהבנות על הנושא וכו' בשלב זה אני ועוד כמה חברות חשבנו שזה ממש לא שייך כל העסק מכמה סיבות

א. כל הדיון התקיים בבית המדרש והרב דיבר לפניי ארון קודש ומול ספרים קדושים והמילים ממש לא כיבדו את המקום.

ב. אני ועוד חברות חושבות שזה טוב ואף רצויי שהרב ידבר על מקורות בתורה האוסרים ועל דעות שונות וכו' אבל סתם דיון ללא שמץ הלכה? זה היה נשמע ממש לא שייך.

ג. אני לא חושבת שבן יחיד צריך לדבר על זה מול 70 בנות, ואם כן אז במילים המכבדות את המקום. אני חייבת להגיד שממש צרם לי לשמוע את המילים חוזרות עשרות פעמים במהלך 45 דקות!!

כמובן שאני לא מעבירה ביקורת רק רציתי לשאול את הרב אם כל זה לפי דעתו שייך בכלל. וגם אם אני וחברות יכולות לכתוב לרב מכתב על הדעה שלנו בקשר לזה...

אשמח מאוד אם הרב יענה לי בהקדם משום "עבר זמנו בטל קורבנו"....

תודה רבה רבה ...

תשובה

בס"ד
שלום לכן
למדנו במסכת אבות: " לא הביישן למד" ולכן טובה מאוד מחשבתכן לשאול את הרב כל מה שמטריד אתכן, אך לא באופן של זלזול או חוצפה , רק3 מתוך רצון לברר. זכותכן לא להשתכנע מדבריו אך חובה לשאול ולברר

בברכה
אלישע פיקסלר