האם לבטל את האירוע בסניף בגלל שהוא מעורב?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/09/02 00:00 יז בתשרי התשסג

שאלה

ערב טוב ומועדים לשמחה.

אני נושא בתפקיד המקביל לקומונר בסניף בני-עקיבא בצפון הארץ ולאחרונה ניסיתי לארגן ארוע בסניף לבוגרים חבריא ב ומדריכים (מעורב בנים ובנות) שמטרתו מפגש ותו לא כמובן עם שמירת הצניעות הנדרשת ואפילו דברי תורה (כיאות לבוגרי סניפינו).עד כאן הכל טוב אלא שבעת העברת הקשר התעוררה התנגדות עזה מצד בוגרת הסניף שגם היתה מדריכה בטענה שהבעיה היא עצם העובדה שהאירוע מעורב, האם יש אמת בדבריה? (אפילו כדי ביטול האירוע!?).יש לציין שתופעות פריצות הם אינן מנת חלקו של סניף זה!

בתו"מר.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

זו שאלה קשה מאוד.

נראה לי כי אם הסניף שלכם נפרד!אזאין מקום לאירוע כזה.
אם הסניף שלכם מעורב אז תלוי בסוג המפגש שאתה רוצה לארגן:
במפגש בעל אופי של חיזוק הצד הרוחני של המשתתפים או העצמה רוחנית -מותר .
במפגש בעל אופי של מפגש בלבד אפילו שאומרים שם "דבר תורה-אסור.

צא וראה מה " התיקון הגדול" שתיקנו חכמים בבית המקדש
בזמן "מפגש" בשמחת בית השואבה. עיין בתלמוד סוף מסכת סוכה.

בברכה,

עוזיאל