האם יש תרופה למחלת נפש בדת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 27/09/11 19:45 כח באלול התשעא

שאלה

שלום רב. אני חולה במחלה נפשית (סכיזופרניה). האם יש משהו מבחינת הדת והתורה שיכול לרפא אותי, תפילות או טקסים כלשהם? בבקשה תעזרו לי. התרופות לא עוזרות.

תשובה

שלום,

קשה לייעץ בדבר כזה אישי מרחוק.
באופן כללי - יש שתי דרכים ש"הדת והתורה" יכולים אולי לעזור לך.
א. בתורה עצמה יש חיות גדולה, היונקת ממי שכולו חיות, מהקדוש ברוך הוא. מי שמקשר את עצמו לתורה בלב ובנפש, לא רק כדי להירפא אלא כדי לשתות מהמים החיים שבה, בוודאי מקבל תוספת חיות ברוח, בנשמה ובנפש. זה אומר לקיים מצוות לא רק מתוך הרגשת חובה המוטלת עליך, אלא מתוך התקשרות לעומק הפנימי של המצוות. זה אומר גם ללמוד תורה באופן קבוע - מאדם אמיתי שנוגע לך בנפש ומתוך לימוד חלקי התורה המחייה את הנפש שלך.
האם כל זה יפתור לך את הבעיה שלך? אין לדעת. זה לא מרשם למובטח לרפואת מחלת נפש או מחלת הגוף, אבל תוספת החיות שתקבלי בוודאי תשפיע. ומתוך תפילה מעומק לבך, אולי התורה תשנה משהו עמוק בתרכובת רגשותייך ונפשך ותתשתחררי מהמועקה שמביאה אתה את המחלה.
ב. יש פה ושם צדיקים אמיתיים שמתוך שיחה בגילוי לב שלך אתם מסוגלים לעזור. השמות של אנשים כאלה מוכרים בציבור.
לדעתי זה אינו אומר שיש לך להתחיל לרוץ מ"צדיק לצדיק" אחרי איזו עצת פלא או "סגולה" כלשהי. כמו אצל רופאים יש קודם לברר, ולנסות לראות מי קרוב אל לבך ונפשך, ואז לבקר אצל שניים או שלושה, לא יותר.
גם אז העיקר יישאר בהתקשרות האמיתית שלך עם החיות שיש בתורה ובמצוותיה.
והקדוש ברוך הוא ישלח לך רפואה שלמה מן שמיא.
חתימה טובה, דוב ברקוביץ