האם יש הלכה בנושא זה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/09/14 19:19 ט באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה,

אני לא יודעת אם שיוך הקטגוריה הנכון אני מעוניינת לדעת האם יש הלכה שאוסרת לבצע "ניתוח", קוסמטי נומר לגבי עיבוי שפה סילקון בשפתיים לשפתיים דקות לא בשביל להראות ולהיות בחוסר צניעות.

זה לא ניתוח בהרדמה כזאת או אחרת משהו שמזריקים רק לשפה.

האם זה מותר על פי הדת?

תודה רבה

תשובה

שלום.
אכן, לפני שנים רבות, כאשר ניתוחים קוסמטיים היו בחזקת סכנה בגלל ההרדמה, הרבה פוסקי הלכה קבעו שאין היתר לעבור ניתוחים קוסמטיים. כיום, רמת הסיכון בהרדמה כללית ירדה מאד מאד, וגם פוסקים שבזמנו התנגדו- קובעים שמותר לעבור ניתוחים קוסמטיים. כמובן שלא כולם, אבל נראה לי שיש בהחלט על מי לסמוך.