האם זה חמץ?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/09 22:25 כח באדר התשסט

שאלה

שלום וברכה!

האם זה חמץ גמור שחייב לשורפו בערב פסח?

1. קינואה

2. נבט חיטה (נראה כמו משהו טחון)

3. קמח מצה שכתוב עליו "חמץ"

4. שקית פתוחה של קמח לבן מנופה שאני מאמינה שלא הגיע במגע עם מים אבל אי אפשר לדעת

5. קוואקר וגרנולה (כל אחד בנפרד)סגור בשקית חדשה- לא היה בהם שימוש.

6. שקית חדשה סגורה של קמח

7. שקית חדשה סגורה של סולת

8. שקית פתוחה של סולת

האם זה לא בל תשחית לזרוק כמות גדולה של כל מה שלא אספיק לאכול?

האם כדאי להסתמך על מכירת חמץ? בעלי ממש רוצה שנמכור הכל ונגמור עניין ובטח שלא נזרוק או נתרום כי אנחנו בעצמנו במצב כלכלי לא מזהיר וכרגע בעלי מובטל כבר למשך זמן.

לי עדיין קשה להשאיר חמץ בבית אפילו שאני יודעת שמכרתי והוא לא שלי.

אנא כוון אותי מה לעשות. תודה.

אנחנו פוסקים לפי הרב עובדיה יוסף אם זה משנה לצורך העניין.

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,

אין איסור בל תשחית על זריקת כמויות אוכל של חמץ.
אמנם החכם עיניו בראשו ומשתדל שלא ישאר לו אוכל חמץ ומחלק לחבריו מבעוד מועד אבל אם הוא משמיד חמץ גמור הוא מקיים בכך מצוות 'ביעור חמץ'.
אדם שזה באופן אישי בעבורו הפסד גדול יכול למכור את חמצו לגוי לפני הפסח.

לגבי פרטי הדברים ששאלת
נבט חיטה, קמח מצה חמץ, קוואקר, גרנולה [בד"כ] - הם בודאי חמץ גמור וחייבים לשרוף אותו.
קמח לבן סולת שקיות פתוחות וסגורות הם חשש חמץ בגלל שבאופן טחינת החיטה בישראל מרטיבים אותה לפני הטחינה [פרט לקמח מיוחד לאפיית מצות]

קינואה אינה חמץ אלא קיטניות שאין אוכלים אותם בפסח אבל לא צריך לשרוף אותם. [יש מקומות אחרים בעולם בהם משתמשים בשם קינואה לדברים אחרים שיתכן והם חמץ]

בברכת חג שמח וכשר
דוד לוי