האם זה גזל?

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 14/08/12 17:24 כו באב התשעב

שאלה

לצורך משהו לגינה שלי הייתי זקוק לאבן גדולה.

חיפשתי באיזור מגורי שבשפלת החוף ומצאתי אבן גדולה בין הקוצים על יד מצפור שמשרד התיירות ועוד גופים בנו מאבנים כאלה.

ברור שהאבן הובאה לשם על ידם משום שזה לא האזור הטבעי של אבן כזו והיא דומה לשאר האבנים שהיו שם בשימוש,

אולם היא הייתה זרוקה בין הקוצים רחוק מהאבנים שהיו מסודרות ושימשו לשביל.

לקחתי אותה.

1. האם זה שהאבן הייתה רחוקה ולא בשימוש זה מספיק בשביל להבין שהיא הופקרה?

2. אם זה היה גינה פרטית לא הייתי לוקח גם אם זה היה זרוק. מה הדין בשטח פתוח שמשמש את הציבור?

3. האם כשאני מבקש רשות מאחד הגופים שבנה את המקום והוא מאשר לי האם זה רשות מספקת או שעלי לשאול את כל הגופים שהשתתפו בבניית המקום?

תודה רבה

תשובה

השלום
לענד אתה צריך לשקול האם האבן הונחה שם תוך כדי בנית השביל אזי אינה הפקר ועליך להשיבה אך אם נראה שהיא הושלכה לאחר גמר העבודה כזבל הנשאר לאחר הבנין הרי היא הפקר ולב יודע ...
רב ברכה
בנציון