האם היו דינוזאורים????

חדשות כיפה הרב חיים נבון 21/08/07 04:39 ז באלול התשסז

שאלה

שלום! הייתי רוצה לדעת האם היו דינוזאורים? אם כן למה הם נכחדו? כמה זמן העולם קיים?

המשיכו עבודכם נאמנה!!! ישר כוח!

תשובה

שלום וטוב.
את עיקר השאלות הללו צריך להפנות למדען ולא לרב. הכשרתו של רב אינה מספקת לו כלים לנתח מדוע נכחדו הדינוזאורים.
אתייחס רק להיבט אחד של השאלה. על פי פשט התורה, העולם קיים פחות מ6,000 שנה. אך כבר לימד אותנו הרב קוק כי אפשר בהחלט לומר שהתורה דיברה על דרך המשל, האלגוריה והמסר הרוחני, ואינה מתיימרת למסור לנו מידע מדעי מדויק: "ועל דבר מנין שנות היצירה ביחש להחשבונות הגיאולוגיים בזמנינו... אבל באמת אין אנו נזקקים לכל זה, שאפילו אם היה מתברר לנו שהיה סדר היצירה בדרך התפתחות המינים ג"כ אין שום סתירה, שאנו מונים כפי הפשטות של פסוקי תורה, שנוגע לנו הרבה יותר מכל הידיעות הקדומות, שאין להן עמנו ערך מרובה. והתורה ודאי סתמה במעשה בראשית, ודברה ברמיזות ומשלים, שהרי הכל יודעים שמעשה בראשית הם מכלל סתרי תורה, ואם היו כל הדברים רק פשוטם - איזה סתר יש כאן?!... והעיקר היא הידיעה העולה מכל הענין לדעת ד', וחיי המוסר האמיתי" (אגרות ראי"ה, ח"א, אגרת צ"א, עמ' קה).
אם כן, אין כל מניעה מבחינה תורנית לקבל את התפישה המדעית, שהעולם קיים מיליוני שנים, ושהתקיימו יצורים כמו דינוזאורים וכו', והתורה לא טרחה לספר לנו על כך, כי אין בדבר כל השלכה רוחנית על חיינו.