האם דתיים חיים יותר מחילונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/03 08:39 יב בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

בעקבות פטירת הרב כדורי בגיל 115. נזכרתי כי גם הרב שך נפטר בגיל 107.

האם זה נכון שדתיים חיים יותר מחילונים?

שמעתי פעם שנערך מחקר על זה. האם זו אגדה או מבוסס על מחקרים רציניים?

זה נראה לי דבר כל כך מופרך כיון שאם הוא היה אמת הוא היה מפריך את כל הטוענים נגד הדת והתורה היהודית?

תשובה

בס"ד

כתוב בתורה "למען יטב לך והארכת ימים". שני האנשים הללו ועוד הרבה אחרים שהיו גדולי תורה האריכו ימים.
וזה לא רק שהם חייו שנים ארוכות. הם חיו אותם בצלילות ובבהירות הדעת. וככל שהם התבגרו יותר הם היו חכמים ומעמיקים יותר.

לגבי המחקר ששאלת עליו. אני לא ערכתי את המחקר אבל קראתי אותו ושמעתי עליו והוא גם פורסם ב"מעריב" 27 מאי 96.

המחקר בוצע באוניברסיטה העברית ופורסם ב American Journal of Public Health אודות שיעורי הבריאות בקיבוצים דתיים מול חילונים.

במחקר נמצא שיש תמותה נמוכה יותר בכל סוגי המחלות בקרב חברי הקיבוצים הדתיים לעומת המקבילים שלהם בקיבוצים החילונים.

עורכי המחקר השוו אותם קבוצות גיל באותם תנאים שהם שווים בדיוק חוץ כמובן מאורח החיים השונה בין דתיים לחילונים באוכל, בשמירת שבת, שמירה על חיי משפחה, אמונה וכד´.

ממצאי המחקר מלמדים שדתיים חיים הרבה יותר זמן מחילונים.

עורכי המחקר סבורים שההפרש נגרם בגלל הבטחון ושלוות הנפש שקיימים ברמה יותר גובהה באוכלוסיה דתית לעומת המקבילה באוכלוסיה החילונית.

גם בשידורי ישראל ברשת ב´ ביום שני ח´ בכסלו ה´תשס"א פורסם שתוחלת החיים של תושבי העיר החרדית בני ברק הם הגבוהים ביותר בארץ.

לקיים מה שנאמר בתורה ונקרא בקריאת שמע "למען ירבו ימיכם..."

בקיצור דתיים חיים יותר.

בהצלחה