האם אני יכולה להדריך?

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/09/02 23:26 כד בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני בת 15 ובשבט עמיצור.

לפני שנתיים חזרתי בתשובה, אני גרה בבית חילוני.ברגע שחזרתי בתשובה לקחתי על עצמי להעמיק וללמוד כמה שאוכל.החברות שלי וגם המדריכה חושבות שאני צריכה להיות מדריכה אני מניחה שהן חושבות כך בגלל שזה באמת מעניין אותי ואני אוהבת ללמוד ולהעמיק, ורוב השיחות שאני מנהלת איתן הן בנושאים אמוניים. הבעיה היא שיש לי תמיד את התחושה שכמה שאני לא לומדת יש יותר מדי דברים בסיסיים שאני לא יודעת.וזה מתחיל בתפילות ובאיך לנהוג בחג זה או אחר וכל מיני דברים שנראים לכולם מסביבי (או שכך זה נראה) מאוד ברורים מאליהם. וזה נורא קשה לי ואני לא יודעת אם אני אוכל להדריך כשאני לא בטוחה בעצמי בכלל.מצד שני אני ממש רוצה להדריך ולפעמים אני חושבת שעם ההדרכה אני באמת אוכל לשנות, אבל שוב אני פוחדת שיהיו הרבה מצבים שבהם החניכים שלי יפנו אלי לעזרה ואני לא אוכל לתת להם אותה. בתודה מראש ליאור.

תשובה

ב"ה

שלומות

אני לא חושב שיש לך סיבה שלא להיות מדריכה. מדריכה היא מי שרוצה ללמוד, להתקדם, להתעלות.
העובדה שיש בך כל כך הרבה רצונות להתקדם מספיקה כדי להצליח בהדרכה.

בהצלחה,

שי