האם אנחנו מתאימים?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/10/16 13:35 יד בתשרי התשעז

שאלה

שלום ,

השאלה קצת כללית אבל אני חושבת שעדיף כך מאשר לפרט.

אנחנו חושבים על חתונה, איך אדע שאנחנו באמת מתאימים ואלה לא הרגשות שמתעתעים בי?

(אני חושבת שכדאי שאציין שאנחנו מכירים כבר מעל שנתיים, ואת זה שבהתחלה היינו דתיים פחות אז לא שמרנו נגיעה אבל בחודשיים האחרונים הצלחנו אחרי תהליך ארוך..)

אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר, זאת אומרת - אני רוצה לדעת האם אנחנו מתאימים באמת ולא עושים טעות בכך שאנחנו מתקדמים בגלל הרגשות שלנו אחד כלפי השנייה.

תשובה

לשואלת שלום
קודם כל חשוב לדעת: [אין נוסחה]. אין לנו מדד ברור שלפיו אפשר לקבוע התאמה.
כל הכבוד על ההתגברות ושמירת הנגיעה, זהו דבר מבורך המעצים את הקשר הזוגי.
אצייר בקווים כללים את דעתי בבחירת בן/בת הזוג:
א. [מסע]. אתם עומדים לצאת למסע, ועל כן חשוב לבדוק האם בן הזוג הוא כזה שהיית שמחה לצאת איתו לדרך ארוכה, ארוכה מאוד; זוגיות, הריונות, לידות, חינוך ילדים וכו'.
ב. [כיוון]. אין צורך שהאיש והאישה יהיו באותו מקום רוחני/דתי. אך, האם אתם מביטים לאותו כיוון כללי? שניכם רוצים להתקדם או שמא אחד מגדיר את מצבו הקיים כאידיאלי והשני לא?
ג. [אהבה]. רגש שאי אפשר לתארו במילים.
ד. [תקשורת]. חשוב שתזהי שהתקשורת ביניכם היא בריאה ואתם מרגישים בנוח לדבר על דברים אישיים.
בהצלחה!