האם אנחנו באמת עם סגולה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/01 19:51 ל בכסלו התשסב

שאלה

אני רוצה להציג בפניך שאלה שמעסיקה אותי רבות ואודה לך עם תענה לי במהרה,

אם ה' בחר בנו כ"עם סגולה" ונחנו "הדובדבן שבקצפת" ו"היהלום שבכתר" אז מדוע כולם שונאים אותנו ורודפים אחרנו הרי אנו עם סגולה לא???

תשובה

אנחנו עם סגולה. כך גילה לנו ה' וכך כתב משה שהיה חכם גדול וגם נביא.
המשמעות של עם סגולה היא לא בכך שאנחנו לא נסבול. להפך הקב"ה מגלה לנו מראש איזה אסונות יעברו עלינו במקרה שנשכח את יעודינו.
עם סגולה הוא עם שיש לו יכולת. כמו שלכל גרעין יש יכולת לגדול לעץ פרח ופרי כך גם אנו. וכמו שכל גרעין יכול להזרק לאשפה - כך גם אנחנו.

כדאי שנהיה עץ ולא אשפה. בכל מקרה אי אפשר להשתמש בנו כמו כל פרי שנאכל כרגיל. אנחנו לא כאלה - לא נועדנו לכך - ולא נצליח להיות רגילים אפילו מאוד נתאמץ.

אנחנו שונים לטובה או ח"ו להפך. עדיף לטובה