האלף השביעית וגוג מגוג

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 17/09/16 20:34 יד באלול התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שמעתי שבאלף השביעית העולם יחרב

השאלה שלי היא:

האם זה נכון והאם כל העולם יחרב או שהיהודים ישארו

ומה לגבי גוג ומגוג?

האם זה יקרה לפני או אחרי שיבוא המשיח?

ומתי אמור להיות גוג ומגוג ומתי אמור לבוא המשיח בע"ה?

תשובה

שבוע טוב.
אנו אין לנו עסק בחישובי הקץ, אולם יודעים אנו כי אנו בדרך הנכונה. חז"ל לימדונו שברגע שרואים דברים מסויימים תדע שאתה בדרך הנכונה לגאולה: אין לך קץ מגולה מזה שנאמר 'ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבא', ואכן אנו רואים כי הארץ נותנת פירותיה ומתחדשת ונותנת את טובה לעמה האהוב שחזר אליה אחרי שנות גלות ארוכות קשות ורעות, וברור לנו שהנה אנו באמצעו של תהליך שיבת ציון הגדול. ישנו קיבוץ גלויות אדיר ונפלא שלא היה מעולם. עם ישראל מתקבץ לארץ ישראל ושב אליה באהבה, והכל מתגדל.
מתי בדיוק יבוא המשיח איננו יודעים. גוג ומגוג כבר אמרו רבים שנגמר. הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זצוק"ל אמר שהשואה היתה גוג ומגוג, וכבר לקינו די ואין לחפש עוד צרות חלילה היו לא תהיה על עם ישראל.
אל תחפש צרות. האמן בגאולה ופעל לקראתה והנה היא תגיע.
קול דודי דופק-דופק על דלתנו ומצפה ומחכה לנו. רק נפתח לו את הדלת.

שנה טובה!