האושפיזין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/12/05 18:50 יא בכסלו התשסו

שאלה

מדוע נבחרו דווקא 7 האושפיזין לשבת איתנו בסוכה?

במה הם שונים משאר אבותינו וחכמינו?

תשובה

המקור לענין האושפיזין הוא בספר הזוהר (ויקרא פרשת אמור) שמדבר על החיוב להזמין עניים לסוכה ולשמחם. וכותב הזוהר שבימי הסוכה מגיעים אבות האומה כאורחים לסוכה ולכן עלינו לארח בזמן זה עניים. שם מוזכרים 7 אושפיזין אלה.
אנשים אלה הם אכן אבות האומה. יש כאן את 3 האבות, את 2 מוסרי התורה, מנהיגי העם בצאתו ממצרים, וכן את יוסף ודוד, שנראה שמייצגים את משיח בן יוסף ומשיח בן דוד שיובילו את העם לגאולתו.
והעיקר הוא ללמוד מאבות האומה ולהדבק במדותיהם. וע"פ הזוהר, כאמור, עיקר הלימוד מהם בחג סוכות הוא לענין היחס לעניים ולמסכנים.

בברכה
אפי קיציס