ד-ח-ו-ף-!

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 07/07/04 19:33 יח בתמוז התשסד

שאלה

יש לי שתי שאלות נורא חשובות לשאול אותך, אודה עם תענה לי במהרה.

שאלתי הראשונה היא: האם מותר להתפלל לרפואתו של חולה נפש? (שירפא ממחלת נפשו)

השאלה השניה היא: האם מותר להתפלל לרפואתם של גויים? אני שואלת מכיוון שלצערי חלק מקרובי משפחתי גויים, ואני מעוניינת לדעת אם מותר לי להתפלל לרפואתם!

בתודה מראש

ליה

תשובה

שלום רב:
בוודאי שיש להתפלל על חולה נפש כמו שמתפללים על חולה בגופו וכפי שמוזכר ב"מי שברך" – רפואת הנפש ורפואת הגוף. ב. בוודאי שמותר להתפלל לרפואתם של גויים, ובמיוחד כשיש קשר משפחתי כמו שמצאנו אצל אברהם אבינו ואחרים שהתפללו על גויים.
בשורות טובות ורפואה שלימה !
בכבוד רב: מיכאל ברום.