דת ואמונה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/08/13 02:28 ט באלול התשעג

שאלה

היי,אני יהודייה חוזרת בתשובה ומאמינה באמונה שלמה,אבל יש לי עדיין חברים שהם לא בדיוק דתיים..שאלתי היא האם אלוקים אוהב את כולם?כלומר,גם יהודי שלא מקיים את מצוותיו?

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה אוהב את כולם. השאלה היא מה עומק האהבה ומערכת היחסים. המצוות הן הדרך בה הקב"ה מאפשר לבני האדם להעמיק את הקשר ביננו ובינו, והמקיים אותן בונה למעשה מערכת יחסים בה האהבה עמוקה יותר. לעומת זאת, מי שלא מקיים מצוות מערכת היחסים שלו רדודה יותר.
יש להוסיף, כי הקשר בין בני האדם ובין הקב"ה איננו שייך בלעדית לעולם התורה והמצוות. ניתן לבנות את האהבה בין הקב"ה וביננו גם באמצעות מעשים מוסריים, תיקון חברתי וכדו'.

בברכה,
אביאל