דתייה חילונית

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 08/04/13 13:32 כח בניסן התשעג

שאלה

שלום ,

אני נשואה כבר שנתיים בעלי עבר בזמנו גיור ומאז הוא מתחזק אני לעומתו נסתי אך אני מרגישה שאני לא שייכת לשם לא כרגע אני משתדלת לשמור על השבת כמו שצריך ושומרת כשרות ומצד אחד רוצה מאוד רוצה ללכת אם מטפחת להיות דתייה אך משהו בי עוצר אותי ואני לא מוכנה לזה יש בי שני קולות אחד שאני רוצה להיות חילונית ללכת אם מכנסיים ואיך שאני אוהבת .ומצד שני להיות דתייה אך אני מרגישה שזה לא הזמן המתאים או שאני עושה את זה בכוונה לבעלי אני כבר לא יודעת השמח לקצת עזרה .

תשובה

שלום וברכה

לדעתי את צריכה פשוט לברר עם עצמך מהי המסגרת החדשה ממנה את כה חוששת. דבר זה יעשה לדעתי על ידי לימוד הצד המחשבתי ולא רק ההלכתי-טכני של היהדות במסגרות שונות. יש באינטרנט ערוצי-יהדות שונים שיכולים לאפשר זאת: ערוץ מאיר, ערוץ אורות, ערוץ הידברות וכו'

בהצלחה חגי