''דרשה'' לחופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/08/03 10:48 יד באב התשסג

שאלה

ידיד שלי, שאינו שומר מצוות, מחתן את בתו בא' אלול הבעל"ט. הוא מבקש ליצוק לאירוע תוכן דתי מסויים, ובמסגרת זו לשאת מילים מספר קודם למעמד החופה.

בקשתי היא, האם תוכלו להפנות אותי לרעיון קצר שעניינו בפסוק "אני לדודי ודודי לי" (המתאים כמובן למועד החתונה) אשר יוכל להתאים לאירוע בעל צביון חילוני מעיקרו.

עד כמה שיש בכך רלונטיות אציין, כי המדובר באירוע רב רושם, לו מוזמנים מנכבדי הארץ, וחשבתי כי יהיה זה מן הראוי לסייע לידידי למצוא רעיון בעל נופך דתי, אשר יתאים לקהל שומעים שאינו (בהכרח) מחובשי ספסלי בית המדרש (לשון המעטה).

בתודה מראש

(תוך תקווה שאין המדובר בטרחה מיוחדת)

שלמה

תשובה

שלום וברכה
הרעיון ממש מתבקש:
שיר השירים מבוסס על משל העוסק ביחסי דוד ורעיה כדי לבאר את הקשר בינינו לבין ריבונו של עולם.
על כן, אין דבר מתאין יותר מלומר בחופה בחודש אלול כי ראשי התיבות של החודש מתארים שני דברים – הם מתארים את הקשר ההולך ונרקם בין בני הזוג "אני לדודי ודודי לי", והם מבטאים את תחילתו של חודש אלול בו שב הכל אל מקורו. זו יכולה להיות דרשה המובנת גם לציבור לא דתי.

כל טוב