דרמה בפני גברים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 28/07/04 00:54 י באב התשסד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

חוששני שעד שתגיע התשובה, יהיה זה מאוחר מדי, אולם אני שואלת מתוך רצון לדעת כיצד לנהוג בעתיד בעז"ה.

חניכה מהסניף ביקשה שעל מנת שדרשת בת המצוה שלה תהיה פחות משעממת ויותר בלתי שגרתית-שנשתתף 2 מדריכות ואנוכי וכבכיכול נפריע לה בדרשה כדמויות שונות.

הדרשה נערכת לפני חברותיה וקרובי המשפחה שלה.

האם יש בכך בעיה של צניעות. עלי לציין כי אין זו הצגה של ממש, אין תנועות קיצוניות ולא צנועות וג'ו. עיקר הענין הוא שלכל אחץ יש דמות מסוימת, כלומר דיבור עם מבטא מסוים (ותלבושת צנועה כמובן).

1)האם מותר לי להבא לעשות דברים מעין אלה?

2)היכן עובר הגבול?

יש רבנים האוסרים אפילו נגינה בפני גברים, ויש רבנים (מחמירים דייקא) שכועסים על כך שבאולפנות מסוימות לא מתירים לאבות לצפות בהצגה של בנותיהן בסיום האולפנא.

3) כיצד אדע לפי ללכת? איני רוצה להתיר לעצמי במחשבה ש"יש לי על מי לסמוך" רק מאחר וזה מתאים ונוח לי?

4)באותו הנושא. אני מתענינת בפסיכודרמה כאופציה לשירות לאומי. האם זה כשר, נניח, להדריך בקצובה של תמיכה גברים? ואם מדובר בילדים, עד איזה גיל מותר?

תודה רבה רבה.

תשובה

שלום רב
כל מעשה או דבר שמושך תשומת לב יתירה ואפי' דבר כזה שנראה זניח כיוון שנעשה הוא מושך התמקדות מעבר להבטה רגילה ולכן יש להימנע .
כדי לחשוב על פתרון שיאפשר לעשות את ההצגה מבלי להראות כגון תאטרון בובות
מיכאל ברום