דעות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/02/07 14:22 יג בשבט התשסז

שאלה

רציתי לשאול לגבי מה שנאמר לגבי מגוון דעות

"ובלבד שיכוון ליבו לשמיים"-תחילה מה הפירוש הכללי? והאם הכוונה שמותר להבין את התורה בכל דרך שהיא ובלבד שיכוון ואנו רואים כל מיני כתות וחבורות שעושים מעשים אסורים אך באמת מרגישים שע"י כך הם מתקרבים אל ה"רוח הגדולה" ואין ספק שכוונתם היא להתחבר במובן רוחני אל האל, או אפילו יותר מזה אנשים שמגדירים עצמם דתיים ומקיימים מצוות מסויימות עד כמה מותר להפעיל שיקול דעת ? עד כמה מותר שיהיו דעות שונות מבחינת הדת? ואם נשאל באופן מעט "חצוף" (וסליחה על הניסוח)- איזה מצוות צריך לקיים בשביל להיות דתי. כמה קילוגרמים של מצוות צריך לקיים כדי לזכות לגן עדן? איפה מותר לחשוב לבד ולהביא חידושי הלכות (אחרי שלמדת הרבה) ואיפה אינך יכול לשנות מאומה ?ושוב תודה וסליחה

תשובה

שלום לך,
המפתח בלימוד תורה , הוא יראת שמיים.
קיום המצוות- מוגדר ע"י התורה , וחז"ל ביארו אותו , מעבר לכך צווינו לא להוסיף ולא לגרוע.
ואפילו יבוא נביא ויאמר להוסיף או לגרוע דינו מיתה ואין לשמוע אליו.
בברכה,
אריאל פריש