דמות לא צנועה בסרט מצוייר

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 28/05/14 15:09 כח באייר התשעד

שאלה

שלום, אני אוהב לראות בזמני הפנוי אנימה יפנית(סדרות מצויירות).אחרי כמה פרקים התחילו לצייר דמות בלבוש לא צנוע.רציתי לדעת אם אפשר להקל כי זה מצוייר או שאני צריך להפסיק לראות את הסדרה?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,
אין הבדל בין ציור לא צנוע לתמונה לא צנועה,שהרי הענין בשניהם הוא כדברי חז"ל - "העין רואה והלב חומד",והלא גם תמונה מצולמת אינה בן אדם ממש ובכל זאת אם יש בה גירוי וחוסר צניעות - אסור להסתכל עליה. תנסה להתעניין בלקרוא בספר שופטים ושמואל - יש שם סיפורים מעניינים וחשובים...

בברכה