דיני שבעה- דחוף

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 21/03/10 09:09 ו בניסן התשע

שאלה

בס"ד

סבי ז"ל נפטר אתמול בערב..

ולאחר שיחה עם האבלים (די חילונים) הבנתי כי הם לא מתכוונים לשבת שבעה על מזרון או על ספה עד 30 ס"מ אלא על ספה שגובהה בערך 45 ס"מ

ברצוני לדעת האם יש החמרה או חשיבות יתרה לנושא הגובה או צורת הישיבה?

לתשובתכם אודה, תודה

תשובה

שלום וברכה!

המקום ינחם אותכם עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

לעצם השאלה:

ההלכה אומרת שאבלים חייבים לשבת ע"ג הקרקע. ספסל או כל דבר אחר שיושבים עליו שגובהו פחות מ-3 טפחים נחשב כקרקע. טפח =בערך 10 ס"מ (קצת פחות), לכן הגובה המקסימלי של המזרן או הספה אמור להיות פחות מ-30 ס"מ. זו ההלכה ומנהג של עם ישראל וכך צריך לנהוג. אך מובן הדבר שלא אוכל להכתיב דבר למי שלא רוצה להשמע להוראה.

בברכה,

חיים בריסק