שאל את הרב

דיני ממונות במשרד וגניבת דיסק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/03/12 13:06 כ באדר התשעב

שאלה

שלום הרב,

אני סטודנטית ועובדת במעבדה.

המזכירה של המנחה שלי קנתה עבור המעבדה שלי כונן נייד (בשווי של כ400-500 ש"ח) מתקציב המעבדה, ואמרה לי שעלי לשמור אותו במקום בטוח- כלומר או מאחורי מנעול נוסף בתוך המעבדה (שאין לנו) או אצלה.

לא עשיתי את זה. שאלתי את המנחה שלי במייל אם זה בסדר לשמור את זה במעבדה, והוא לא ענה לי. בכל פעם שנפגשתי איתו התכוונתי לשאול אותו לגבי זה, אבל הוא מיהר ולא הספקתי.

מיד אח"כ יצאתי לחופשת לידה, וכשחזרתי גיליתי שהכונן נגנב מהמעבדה.

המעבדה היתה נעולה, ולכן ההסברים היחידים הם או שמישהוא עם מפתח (מנקים, עובדי תחזוקה) גנב את זה, או שמישהוא אחר שהשתמש במעבדה כשלא הייתי לא הקפיד לנעול אותה.

שאלתי היא האם אני חייבת לקנות כונן חדש מכספי כי לא הייתי מספיק אחראית (המנחה שלי לא ביקש ממני את זה), או שיש לקנות כונן חדש מתקציב המעבדה.

תודה,

אלישבע

תשובה

שלום

אפילו שומר חינם חייב בפשיעה, ותחילתו פשיעה וסופו אונס חייב, ובודאי באונס קרוב כגניבה כמבואר בטור חו"מ רצא ובשו"ע ובש"ך, וזו פשיעה גמורה ולכן אפילו למה שכתב רעק"א שם שזה רק בפשיעה גמורה אינו שייך כאן. וגם האונס שכיח ולכן גם לדעה הדחויה בש"ך שחייבה רק באונס שכיח, כאן חייב.
ומה עוד שזה גם חלק מהסכם העבודה לשמור על החפצים, ויותר משומר, ולכן את חייבת להשיב אלא אם היא תמחול בפירוש.

כל טוב

כתבות נוספות