דיני אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 02/03/07 11:41 יב באדר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי קם משבעה היום, כמה משלוחי מנות עליו לתת, מה הדין בנוגע לקריאת מגילה וסעודת פורים.

אביו נפטר ביום א', האם דיני האבלות חלים עליו בשבת (תשמיש המיטה וכו')

שבת שלום!

תשובה

בס"ד
שלו' רב,
אם הקבורה היתה לפני 17:30 אסור להתגלח ולהסתפרביום א' הרי שסיום השבעה הוא בשבת עצמה, זאת אומרת דברים שבצנעה כמו תשמיש המיטה וכד' נוהגים עד שבת בבקר לאחר התפילה. לאחר מכן הוא נכנס לדיני שנה ושלושים זאת אומרת שמן התאריך ז ניסן(26 למרץ)יוכל להסתפר ולהתגלח כשיעירו לו על כך ואסור בשמחה עד יום שנה. קריאת המגילה - חייב כרגיל סעודת פורים - חייב אבל שלא ישתתף בסעודה שיש בה מוזיקה וכד' משלוח מנות - הוא שולח משלוח פשוט אחד על מנת לקיים את המצוה ולא שולחים לו (אפשר לשלוח לך ולשאר המשפחה).
המקום ינחם אותו עם שאר אבלי ציון וירושלים