דיני אבלות -יום השנה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/01/03 12:52 ג בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב.

אני נוהג הלכות אבלות לפי מנהג הספרדים.

אבי נפטר ב - יח באייר התשס"ב (לג בעומר 30/04/2002 ) בשעה 18:00 כאשר צאת הכוכבים היה ב 18:45

ונקבר בתאריך ( יט באייר 01/05/2002 ) התשס"ב

ברצוני לברר (לפי מנהג הספרדים) .

מה תאריך אזכרה 11 חודש ?

מה תאריך אזכרה בשנה ?

מה נהוג לפי לעשות

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש למנות את התאריך לפי יום הפטירה.

**אחד עשרה חודש
יש אומרים קדיש במשך שנה, ומנהג רוב העדות להפסיק לאומרו אחרי 11 חודש. יש חוזרים לומר קדיש אחרי שבוע הפסקה ויש חוזרים בשבוע אחרון של השנה.
יש נוהגים לעשות אזכרה ביום סיום אמירת הקדיש בסוף 11 חודש.

**כל שנה ראשונה
כל שנת האבילות ישתדל האבל להתפלל כשליח ציבור, ובלבד שקולו יהיה נעים ויודע שהוא רצוי לקהל. אם אינו מתפלל כשליח ציבור, יקפיד לומר את כל הקדישים ובמיוחד קדיש יתום, שהוא הקדיש שלפני "עלינו לשבח".

**במשך השנה הראשונה לא ילכו בני הנפטר לטיולים ולמקומות שמחה כגון סעודת חתונה וסעודת ברית. אך ל"ברית" עצמה - מותר. ויש אומרים שאין
מחדשים בגדים.

ביום הפטירה בכל שנה ושנה נהוג לעשות אזכרה ולימוד לזכר הנפטר.

וכך סדר האזכרה:
מערב שבת שקודם יום האזכרה מתחילים לומר קדיש עד יום האזכרה. וטוב שיעלה באותה שבת ל"מפטיר" או "משלים" ויאמר קדיש שאחר הקריאה בתורה. את תאריך יום השנה קובעים לפי יום הפטירה. כגון: אם נפטר ביום י' בשבט אפילו אם נקבר אחריו, יום השנה יהיה בי' בשבט בכל שנה ושנה.

בברכה ,

עוזיאל