דילמה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/12/11 19:28 ט בכסלו התשעב

שאלה

שלום

יש לי דילמה קשה

אני שומרת שבת ומשפחתי לא.

אני כבר תקופה לא נוסעת בשבת,ועיניין שמירת השבת נורא חשוב לי

אבל לבת אחות סבתי יש יומולדת 18 והם הזמינו אותנו להגיע

ב17.12 וזה יוצא שבת בבוקר,הם רוצים לעשות את היומולדת בארוחת שבת,אני חושבת שמשפחתי תיסע אם לא אבוא אני בטוחה שהמשפחה תיפגע.ואם אבוא אז עסה את זה בלב כבד.והם רוצים לעשות בשבת בבוקר ולא בערב..ממש בא לי לבכות בגלל המצב שנוצר

תודה והמשך ערב טוב

תשובה

ליוליה שלום

אם כל הצער על הסיטואציה אליה נקלעת. אין שום היתר לחלל שבת גם אם הדבר יפגע במשפחה. כבודו של ריבונו של עולם חשוב יותר מכבודה של המשפחה.
יחד עם זאת, נסי לחשוב באופן יצירתי כיצד ניתן לעקוף את הבעייה (אולי לישון מליל שבת במקום הסמוך לאירוע כך שתוכלי בשבת בבוקר ללכת אליו רגלית וכדומה).
אם אין שום מוצא - אל תגיעי, אבל נסי להסביר זאת למשפחתך באופן מכובד. ממעט הנסיון שראיתי בתחומים הללו, כאשר הדיבור נעשה באופן רגיש ובטקט, על פי רוב ישנה הבנה מן הצד השני
בהצלחה
חגי